Държавният бюджет е загубил много повече от 700 млн. лв.

...
Държавният бюджет е загубил много повече от 700 млн. лв.
Коментари Харесай

БСП подозира, че бюджетът е загубил много повече от 700 млн. лв. от хазартни такси

Държавният бюджет е изгубил доста повече от 700 млн. лева от невнесени хазартни такси, подозира Българска социалистическа партия. Това съобщи пред БНР зам.-председателят на бюджетната комисия в парламетна Румен Гечев.

Управляващите настояват, че хазартният необут Васил Божков е избегнал заплащане на към 700 млн. лева такси с помощта на малка врата в закона. Според

Гечев обаче сумата е доста по-голяма и важи за всички компании, занимаващи се с
хазарт. Според него тезата му се поддържа и от отчет на Сметната палата.

" Този диалог ще се уголемява, както обещахме на държавното управление и на министъра на финансите, тъй като нашите разбори демонстрират, че държавното управление дори ни подвежда досега, защото сметките демонстрират, и включително включват сметките от Сметната палата, последният одитен отчет, който беше оповестен безусловно преди два-три дни и го има на уеб страницата на Сметната палата на Република България, където нашите съмнения се поддържат с съответни обстоятелства, както и от други източници, че сумата, която не е влезнала в българския бюджет, изобщо не е единствено към 700 млн. лв., а е доста по-голяма ", съобщи Гечев.

Според него в отчета се сочело, че нито стотинка не е преведена от спортния тотализатор за ремонт на уреди или салони в учебните заведения. Гечев твърди, че тотото е било водено съзнателно към банкрут в продължение на пет години. Целта била да обезпечи пазар за " златната кокошка ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР