Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония

...
Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония
Коментари Харесай

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните чиновници служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат прегледани провокациите, свързани с AI генеративните принадлежности, като ChatGPT.

Тази среща следва основаването от същата група на междуправителствен конгрес, прочут като “Хирошимски AI развой ”. Целта на този конгрес е да се включи в полемиките, свързани с все по-широкото потребление на AI принадлежности.

В взаимното си изказване , последвало срещата, Г-7 призна нуждата от бърза оценка на опциите и провокациите, свързани с генеративния изкуствен интелект, който последователно набира известност в разнообразни страни и браншове.

Такеаки Мацумото, министърът на връзките на Япония съобщи, че по време на срещата идната седмица чиновниците на Г-7 ще проведат първата сесия на работно ниво за AI, на която ще бъдат прегледани проблеми като отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, разпространяването на дезинформация и подобаващото ръководство на тази технология.

Инициативите на Г-7 са част от по-широките старания за контролиране на изкуствения разсъдък, в това число забележителните дейности, подхванати от Парламента на Европейски Съюз посредством “ “.

На последния стадий от европейския акт, депутатите гласоподаваха в поддръжка на нарасналата бистрота на AI моделите, сходни на ChatGPT.

Мацумото акцентира, че като сегашен ръководител на Г-7, Япония ще води полемики за виновното потребление на технологиите за генеративен AI.

Работната група по изкуствения разсъдък на Г-7 си сътрудничи тясно с Организацията за икономическо сътрудничество и раз и Глобалното партньорство по AI (GPAI), с цел да даде рекомендации на държавните глави до края на 2023 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР