Държавните лидери на Турция, Русия, Германия и Франция ще се

...
Държавните лидери на Турция, Русия, Германия и Франция ще се
Коментари Харесай

Мохамед Ибрахим: Белите каски бяха страхотен инструмент в ръцете на САЩ, за да нападат Сирия

Държавните водачи на Турция, Русия, Германия и Франция ще се срещнат в Истанбул на 7 септември, където още веднъж ще бъде разисквана обстановката в Сирия
Мохамед Ибрахим, политически анализатор от Сирия, който живее в България от 30 години, разяснява за предаването „ 12+4 “ по „ Хоризонт “, че силите на Башар Асад управляват съвсем напълно обстановката в страната.

„ Планът за Сирия, кроен преди време преди 10 години, претърпява провал. Сирийският народ, сирийската войска и управлението на Сирия с нейните съдружници печелят не борбата, а войната. Разбира се, не можем да кажем, че към този момент можем да обявим крайната победа, само че сме към този момент на финала.

" Намеренията на Ердоган да се срещнат в Истанбул и Германия, и Русия, и Турция и  - това е новата роля, която желае да изиграе Ердоган като връзка сред Запада и Изтока и той да бъде главен състезател. В интерес на истината, Турция беше главен състезател в този спор, само че в негативен аспект, тъй като в случай че Турция не беше се  включила в заговора против Сирия, Сирия нямаше да стигне до това, което виждаме сега. Сирийско-турската границата – над 900 километра - беше изцяло отворена за навлизане на терористи от целия свят, които идват в Истанбул всеки ден и - по данните на Интерпол, които към този момент са остарели - всеки месец влизаха по над 10 000 терориста в Сирия точно от Турция. Тогава Ердоган беше се присъединил в проекта на враговете на Сирия. Той играеше ролята на султана - на човек, който желае да направи ислямски страни в целия ислямски свят по модела на Турция и той да бъде техен шеф - империя по съвременен метод, основана на „ Мюсюлманските братя “. Това нещо в Сирия се провали, с помощта на сирийския народ, сирийската войска и управление “.

Както знаете, Тунис се разпадна за тъкмо 7 дни - президентът се съобщи и към този момент е в Саудитска Арабия. Египет устоя единствено 18 дни, само че в Сирия не влезе нито един съдружник две години и половина след началото на събитията.

Първи влязоха бойците на „ Хизбула “, с цел да оказват помощ на сирийската войска против набива на терористите. Голямата смяна пристигна точно на първи октомври 2015-та година, когато съветският президент одобри молбата на сирийския президент да взе участие законно в битката против тероризма в Сирия. Тогава Ердоган още беше в лагера на враговете на Сирия. Голямата неточност на Ердоган беше, когато смъкнаха съветския аероплан. Русия задуши Турция стопански и политически и най-после Ердоган разбра, че не може да устоява на този напор и тогава беше неговото посещаване в Русия и стартира смяната на позицията на Турция. Турция, откакто излезе от другия лагер, към този момент искаше да резервира ползите си в Сирия.

Огромна неточност на Ердоган е, че когато отслабваш сирийското държавно управление и сирийската страна е обикновено да бъде изпълнен проекта на врага - разкъсане на Сирия на части и пораждане на нови страни. Ердоган мислеше, че в Сирия ще има мюсюлманска страна, само че пропусна, че ще има и кюрдска. Това беше употребявано от Сирия, от Иран и от Русия “.

Ибрахим разяснява че тъй наречените „ бели каски “, са играли огромна роля в Сирия, само че друга от тази, която западните медии им приписват.  Хората, които са се били против сирийската войска предават оръжията си и се възползват от амнистията на президента Асад, заяви той и попита: „ в случай че толкоз са били гълъби, за какво ги беше боязън и за какво са избягали “.

Белите каски са били „ един страховит инструмент в ръцете на Съединени американски щати, с цел да атакуват Сирия “ поради ролята си в медиите като постоянно са се представяли за живи очевидци на неща, които не са се случвали действително, изясни той. Враговете на Сирия са желали да атакуван страната с резолюция на за Съвета за съвета за сигурност на Организация на обединените нации, само че когато са разбрали, че това не е допустимо са почнали да „ правят големи закононарушения против мирни поданици “ в навечерието на съвещанията, сподели той и съобщи, че разполага с видеоматериали. Белите каски са основани в Турция през март 2013 година от някогашен офицер от британските служби, сподели Ибрахим.

„ Те бяха основани и незабавно бяха легитимирани като „ гражданска отбрана на Сирия “. В интерес на истината, те убиваха хора от гражданска отбрана в Източен Алепо и взеха техните облекла, започнаха да ги обличат…  Започнаха незабавно да ги популяризират - бяха препоръчани за Нобелова премия, а едно филче за тях беше препоръчано за Оскар - тъй че когато правят към този момент някакво деяние, Светът да ги приема като чиста монета. Но ние имаме доста фрагменти по какъв начин те хващат знамената на Ал-кайда и са с Ал-кайда. Те се намират постоянно в места, които се управляват от Ал-кайда в Сирия… само че тези фрагменти не се демонстрират в международните медии “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР