Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското

...
Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското
Коментари Харесай

Радев и Борисов ще работят заедно по важните въпроси

Държавните институции би трябвало да работят дружно по значимите за българското общество въпроси. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на министър-председателя Бойко Борисов, които разговаряха през днешния ден на "Дондуков " 2. Срещата се организира по самодейност на българския министър-председател и на нея бяха разисквани редица въпроси, свързани с укрепването на бранш "Сигурност ", промените в правораздаването, плановете за рационализация на Въоръжените сили и позициите на Република България в интернационален проект.

На срещата беше очебийно смисъла на взетите решения на съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност от 30 май т.г. за възстановяване на мотивацията на служещите в бранш "Сигурност " и за ускорение реализацията на плановете за рационализация на Въоръжените сили. Държавният глава акцентира, че президентската институция пази ясно регламентирания развой за реализация на плановете за рационализация на Въоръжените сили и предоставената в границите на този развой военна експертиза. Важното е процесът на рационализация на Българската войска да не стопира, е позицията на президента.

Президентът Радев и министър-председателят Борисов бяха единомислещи, че страната ни се нуждае от ефикасна битка с корупцията, която да отговори на упованията на българските жители за правдивост. Министър-председателят оцени високо апела на президента Радев за основаването на обединен орган за битка с корупцията по високите етажи на властта.

Общо беше мнението, че отстояването на позициите на страната ни в интернационален проект изисква единодушие и общи дейности от страна на всички страни институции. Министър-председателят срещна президента с резултатите от извършените неотдавна свои визити в Република Франция, Федерална република Германия и Република Хърватия, а президентът Радев – с визитите си в района на Югоизточна Европа и с идните си визити в Република Черна гора и Италианската република, по покана на президентите на двете страни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР