Държавните горски предприятия ще потърсят и приложат всички механизми за

...
Държавните горски предприятия ще потърсят и приложат всички механизми за
Коментари Харесай

Заместник-министър Чамбов: Държавните горски предприятия ще приложат всички механизми за успокояване на пазара на дървесина

„ Държавните горски предприятия ще потърсят и приложат всички механизми за усмиряване на пазара на дървесина. “

Това разгласи заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов след извършена среща с шефовете на шестте държавни предприятия по Закона за горите.

„ Очаквам оптимално ефикасни дейности, с цел да се отговори на потребностите на популацията и бизнеса “ , добави той.

Основен акцент в диалозите бяха следените сега трендове за застоялост на пазара на дървесина и набелязването на ограничения за понижаване на отрицателното въздействие върху осъществяването на обществените и икономически функционалности по стопанисването и ръководството на държавните гори.

Инж. Чамбов уточни, че бизнесът и обществеността разчитат на Министерството на земеделието да откри работещи решения за осъществяването на плануваните лесовъдски мероприятия и реализирането на добитата дървесина.

„ За да отговорим на тези упования, би трябвало да сме дейни пред провокациите, пред които е изправен пазарът “ , означи заместник-министърът.

По думите му проектите на предприятията е належащо да се извършват поредно, което да разреши на операторите в бранша да възнамеряват активността си .

Директорите на държавните предприятия срещнаха отрасловия заместник-министър с настоящото осъществяване на годишните проекти . Те показаха и информация за компликациите, които срещат на районно равнище в работата си.

„ Затова е нужна дейна връзка от ваша страна на локално равнище, с цел да бъде открит баланс сред опциите на предприятието и упованията на бизнеса “ , сподели Чамбов.

Участниците в срещата разискаха и съответни ограничения за обезпечаване на непрекъснатост на реализацията на добиваната от държавните гори дървесина .

Снабдяването на локалното население с дърва за огрев бе другата съществена тематика на срещата. Инж. Валентин Чамбов прикани шефовете да стартират акция, с която да срещнат популацията с опцията да създадат поръчките си за дърва за огрев още напролет . В тази връзка бяха коментирани и нужните законови промени, регламентиращи периодите за подаване на заявки, които бяха променени от предходното Народно заседание.

На срещата бяха дискутирани и голям брой оперативни тематики, в това число и за преобразуването на държавните предприятия, оповестиха още от земеделското министерство. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР