Държавната телевизия излъчи кадри от началото на срещата на Владимир

...
Държавната телевизия излъчи кадри от началото на срещата на Владимир
Коментари Харесай

Путин към майки на руски войници: Не вярвайте на интернет

Държавната телевизия излъчи фрагменти от началото на срещата на Владимир Путин със 17 майки на военнослужещи, някои от които са починали или са били ранени по време на боевете в Украйна. Путин произнесе къса встъпителна тирада, която майките безмълвно изслушаха. Руският президент показа, че персонално е разговарял с някои бойци по телефона и че е бил изумен от тяхното въодушевление и отношение към работата им. Путин назова съветските бойци герои и посъветва майките да не имат вяра на информацията в интернет, осведоми БНР. 

" На нищо не би трябвало да се има вяра. Там има купища всевъзможни подправени вести, измами, неистини и доста осведомителни офанзиви. Информацията също е оръжие в битката ", сподели Путин.  

В същото време активистки на неправителствената организация “Съвет на майките и съпругите ” се оплакаха, че от няколко дни се намират в Москва и на вятъра се пробват да се срещнат с президента.  

" Опитваме се по всякакъв начин да стартираме разговор с властта, само че като че ли не съществуваме ", сподели за Франс прес Олга Цуканова, чийто 20-годишен наследник служи в армията. А Светлана Тил изясни за какво се е включила към “Съвета на майките и съпругите ”: 

" В съвета съм, тъй като не мога да виждам равнодушно на това, което става у нас в този момент ".  

Засега не се възнамерява персонална среща на президента Путин с военнослужещите, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР