Държавната телевизия е отпуснала 100 хил.лева за лентата на Максим

...
Държавната телевизия е отпуснала 100 хил.лева за лентата на Максим
Коментари Харесай

Емил Кошлуков призна: Да, филмът за Ботев е слаб, има много недостатъци

Държавната телевизия е отпуснала 100 хил.лева за лентата на Максим Генчев

" Да, качеството на този филм е едва - има редица дефекти. За страдание не постоянно всичко, което снимаме, е шедьовър ". С тези думи генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков разяснява пред сътрудниците от Offnews отчасти финансирания от Българска национална телевизия филм " Ботев ", режисиран от Максим Генчев. На 2 януари по Българска национална телевизия беше излъчена телевизионната премиера на продукцията, която е основана с партньорството на публичната телевизия, макар че стартира като " crowdfunding " акция с поддръжката на община Калофер.

Тази седмица генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков беше изслушан в парламентарната комисия по просвета и медии поради вълната от рецензии, заляла кино лентата на Максим Генчев. Изслушването беше поискано от Българска социалистическа партия, които желаеха да знаят въз основата на каква предварителна оценка е бил финансиран " Ботев ".

В Народното събрание (НС) Кошлуков заяви, че за двете кино сесии, в които е бил шеф на публичната телевизия, над 12,5 млн. лв. са отишли за българското кино, както и са били основани над 40 нови продукции, което е казус за последните пет години.

По време на комисията стана ясно, че Българска национална телевизия е отпуснала 100 000 лв. за продукцията на " Ботев ", което съставлява към 30% от бюджета на кино лентата. Общата стойност на кино лентата е към 350-360 000 лв..

Кошлуков изясни, че при утвърждението на финансирането, от Българска национална телевизия са поискали мнение от историка от Великотърновския университет проф. доктор Пламен Павлов, който е дал отговор, че сюжетът дава отговор на историческите обстоятелства.

Кошлуков заключи, че филмът не му е харесал, както и на доста други хора, само че че не е имало по какъв начин да знае по какъв начин как ще наподобява финалният артикул, което е обикновено за снимачния развой.  " Филмът стигна при нас в доста късен стадий, когато към този момент беше сниман суровият материал ", обясни Кошлуков. Директорът на Българска национална телевизия разгласи, че все пак е бил е задължен да излъчи кино лентата, тъй като в противоположен случай това би било занемареност.

Вчера от Българска социалистическа партия внесоха проекторешение в Народното събрание за възлагане на одит на Сметната палата осъществяване на одит за сходство на ръководството на обществените средства и действия на Българска национална телевизия за интервала 1 януари 2021 година До 31 декември 2022 година Срокът за осъществяването на одита е до 31 март, а срокът му за внасяне в Народно събрание е 30 април. Проекторешението ще бъде прегледано в пленарната зала.

След като Нинова разгласи желанието си да внесе искане за одит, Кошлуков реагира като сподели, че не това е проблем, тъй като Сметната палата по този начин или другояче ревизира социална телевизия всяка година.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР