Държавната гранична служба на Азербайджан обяви, че е задържала бивш

...
Държавната гранична служба на Азербайджан обяви, че е задържала бивш
Коментари Харесай

Арестуваха бивш министър на Нагорни Карабах, опитал бягство в Армения

Държавната гранична работа на Азербайджан разгласи, че е задържала някогашен министър на непризнатата република Нагорни Карабах, която преди седмица капитулира пред Баку.

Става въпрос за Рубен Варданян. Той е бил арестуван на границата, до момента в който се е опитвал да замине за Армения. Карабах е противоречива територия точно сред двете страни, като в нея живеят над 100 хиляди етнически арменци.

Новината за ареста на Варданян заяви и брачната половинка му Вероника Зонабенд. “Съпругът ми, Рубен Варданян, човеколюбец, предприемач и някогашен държавен министър на Арцах (арменското име на Карабах – бел. ред.), е бил задържан и държан в плен от азербайджанските управляващи на границата, когато се е опитал да напусне тази заран, дружно с хиляди арменци, бягащи от азербайджанската окупация ”, съобщи тя, представена от арменската медия news.am. 

“Рубен беше на страната на арцахците по време на 10-месечната обсада и страдаше дружно с тях в битката за оцеляване. Моля за вашите молебствия и поддръжка, с цел да осигурим безвредното освобождение на брачна половинка ми ”, добави Зонабенд.

По-рано news.am заяви, че в сряда в медиите са били публикувани известия, че някогашният държавен министър на Арцах Рубен Варданян е бил задържан, до момента в който е прекосявал през Лачинския кулоар.

Зонабенд съобщи пред CivilNet, че контактът със брачна половинка ѝ е бил загубен и тя е видяла известията за ареста му в азербайджанските медии.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР