Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по повод

...
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по повод
Коментари Харесай

ДАЗД се самосезира по случая с насилие между деца пред търговски център в столицата

Държавната организация за протекция на детето се самосезира във връзка публикувани фрагменти показващи експанзия сред деца пред търговски център в гр. София. Актът на принуждение е сниман с мобилни устройства, записите от които се популяризират в обществените мрежи, оповестиха от Агенцията.

ДАЗД още веднъж моли към всички представители на медиите за извънредно внимание и сензитивност при отразяване на случаи с деца. Обръщаме внимание, че подлагането на повторна виктимизация е също толкоз мъчителна и рискова за дете, жертва на принуждение, колкото и самия акт на експанзия.

От страна на Държавната организация за протекция на детето е изпратено искане до 04 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи за подпомагане и даване на информация за малолетните лица, взели присъединяване в акта на принуждение и за подхванатите дейности по случая. Информацията ще бъде предоставена и на способената дирекция „ Социално подкрепяне “, с цел да се извърши обществено изследване и при нужда предприемане на ограничения за протекция по отношение на децата.

Държавната организация за протекция на детето наблюдава случая, като специалистите са в подготвеност когато и да е да окажат поддръжка, както на децата и фамилиите им, по този начин и на експертите, ангажирани със случая./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР