Държавната агенция за закрила на детето със съдействието на Министерството

...
Държавната агенция за закрила на детето със съдействието на Министерството
Коментари Харесай

Държавната агенция за закрила на детето върна в страната българче, изоставено в Украйна

Държавната организация за протекция на детето със съдействието на Министерството на външните работи и Агенцията за обществено подкрепяне провежда прибирането на дете на година и половина, български жител в страната. Детето e изоставено от биологичните си родители в Украйна незабавно след раждането, като същите са показали нотариално заверено единодушие да бъде обещано за осиновяване, съобщиха от  ДАЗД .

Държавната организация за протекция на детето е известена за случая от посолството на Република България в Украйна. Информацията е, че органът за наставничество и протекция в град Киев, не може да предприеме ограничения и да поставя грижи за детето. В изискванията на война в страната не може да се подсигурява неговата сигурност.

В резултат на добра съгласуваност сред българските и украинските институции, ДАЗД извърши всички нужни дейности, с цел да се прибере детето в България, съпроводено от обществен служащ от Дирекция " Социално подкрепяне “ – Русе, здравно лице, обезпечено от Сдружение “Еквилибриум " и с поддръжката на интернационалната организация А “21 “.

" Изключително съм щастлива и признателна на всички институции и сътрудници от неправителствения бранш, че с общи старания едно дете, български жител е върнато в страната, с цел да получи нужните грижи в подкрепяща и предпазена среда. За ДАЗД от първостепенно значение е да подсигурява сигурност и опция за развиване и развъждане на всяко българско дете, без значение къде се намира “, това сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД, която посрещна детето и съпътстващите го обществен служащ и здравна сестра на Летище София.

Детето ще бъде настанено в подобаваща обществена услуга.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР