Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) награди доброволци заради

...
Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) награди доброволци заради
Коментари Харесай

Агенцията за закрила на детето награди доброволците, помогнали в дейността ѝ през годината

Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) награди доброволци поради помощта им в активността на институцията. Конкретно те бяха отличени и поради присъединяване в организацията на две доста значими събития в активността на Агенцията през 2017 година, а точно Евроазиатския конгрес за правата на децата и Научна конференция, извършена взаимно с Пловдивския университет. Церемонията по награждаването на доброволците се организира в Гранитна зала на Министерски съвет, а посланието към отличените бе повече от ясно, че с труда си те спомагат за значима идея. Те получиха и алегоричен документ поради присъединяване на доброволците в двете събития

„ Изборът да сме в тази зала не е инцидентен. Символът да сме тук, където министър-председателят награждава всички публични сътрудници на страната, не е инцидентен. Защото вашият труд, ваша та безрезервност, вашата поддръжка в специфичните моменти на потребност в програмата, отдадена правата на децата на България, заслужават тази чест ", разгласи ръководителят на ДАЗД Офелия Кънева.

„ Всеки един от вас заслужава цялата признателност, по тази причина, че с доста себеотдаденост и доста сърце взе участие в две специфични събития за България - едното е обвързвано с Евроазиатския конгрес за правата на децата, който сътвори един друг ракурс в международната процедура за правата на децата и носи българския знак в международната история. Без доброволците нямаше да можем да се оправим толкоз добре. Чрез него България се трансформира в крайъгълния камък в правенето на политика за деца. Организирането на научната конференция с интернационално присъединяване, взаимно с Пловдивския университет, в която се включиха представители от научните среди от цялата страна, а и от отвън страната, беше най-амбициозното научно събитие в филантропичния свят през 2017 година Беше най-посетеното, най-активно подкрепеното, с доста високо равнище - средностатистическият участник бе с равнище доцент. Подчертано положително събитие, от което се създадоха доста артикули, които в границите на броени седмици ще бъдат част от пренаписването на академичното наличие за спомагателна подготовка на експерти, работещи с деца. Това са основни събития, тъй като с тях прекъснахме неприятните трендове, които са били трупани през годините ", добави шефът на Агенцията за протекция на детето.
Кънева акцентира, че точно с помощта на присъединяване на доброволците се е получила екипна работа, с помощта на която са реализирани резултати.

„ Такива практики се случват доста мъчно в нашата страна. Обикновено работим поотделно. Чрез нашето съдействие обаче ние показахме, че дружно е по-добре. Резултатите се случват по-бързо, освен за нас, а имат и своя ракурс в международен мащаб.

В този смисъл доброволчеството в действителност би трябвало да бъде подчертавано като опция за развиване на младежа и като опция за ръководство на процеси, които са с социална значителност ", добави Офелия Кънева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР