Държавната агенция за пътна безопасност е само „бушон“ между министъра

...
Държавната агенция за пътна безопасност е само „бушон“ между министъра
Коментари Харесай

Богдан Милчев: Агенцията за пътна безопасност е бушон

Държавната организация за пътна сигурност е единствено „ бушон “ сред министъра и премиера и в управлението ѝ са „ трудоустроени “ хора без експертиза, а след следващата покруса в превоза потребността от интернационален одит и съществени промени е явна. Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

Той разяснява злополуката с 45 жертви край Боснек по този начин: „ Тази трагична злополука се трансформира в типична. Периодично през избран интервал от време даваме жертви с рейсове. Започнахме с 6 на „ Тракия “, след това – 20 край Своге. Предупреждавахме, че нищоправенето ще ни докара до ново Своге. Нищоправенето ще ни докара и до трето Своге “.

Той описа, че при основаването на държавната организация след нещастието в Искърското дефиле му е било предлагано персонално от Бойко Борисов да оглави новия орган, само че отказал: „ Защото бях извънредно доверчив, тъй като имах вяра, че след тази покруса няма да се осмелят да трансфорат тази организация в бушон. Трудоустроиха хора в това управление, които нямат експертиза – ръководителят и зам.-председателят са две девойки, които нямат опит в тази област “.

По думите на Милчев проблемите по пътищата стартират от проектирането, не престават с осъществяването, организацията на придвижването с хоризонтални маркировки и предпазни системи, а също включват и дейния надзор, който е „ реплика “.

„ От Института за пътна сигурност настоявахме и при Бойко Борисов, и в този момент, да се извърши интернационален одит на сигурността на българските пътища (…) Имаме прелестни специалисти, само че нямаме доверие в нашите специалисти поради корупцията “, съобщи Милчев.

Само с обещания за промени по думите му завършил и диалог със силовия министър Рашков в края на май или началото на юни. Според него и предходната, и сегашната власт не желае да работи с неправителствения бранш, тъй като търси „ комфортни специалисти, които ще обслужват политическата им линия “.

Експерт: Около 500 души тази година са починали в произшествия у нас Не е имало сигнали за произшествия в сектора от Автомагистрала „ Струма “, в който стана тежката злополука Положиха цветя пред посолството на С. Македония в София Бойко Рановски: Тахографът на авариралия рейс е изгорен Тридневен печал в Северна Македония в памет на жертвите на злополуката Инцидентът на Автомагистрала " Струма ": В рейса е имало втори водач Здравният министър на С. Македония: Сред оживелите е семейство с малолетно момиче Най-малкият пасажер в македонския рейс е бил на 4 година Кристиан Кръстев: Обратните виражи са спомагателна причина за произшествия Трагедията на Автомагистрала „ Струма “: 45 починаха, 7 са ранените при автобусната злополука (ОБЗОР КЪМ 12 Ч.)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР