Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира незабавна

...
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира незабавна
Коментари Харесай

Проверяват случая с падналата жена в асансьорна шахта

Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) започва незабавна инспекция на случая с падналата жена в асансьорна шахта в квартал Студентски град в София.
В момента оборудването е запечатано от полицията и тече следствие.
По първична информация сега на случая мебелният асансьорът в блок 17 в столичния квартал е бил спрян за профилактика. Съоръжението е било стопирано сред трети и четвърти етаж на общежитието, като профилактиката се е правила на партерния етаж. По информация от техникът от поддържащата компания „ Експрес въжен превоз сервиз “ ООД, той е бил от самото начало до отворената врата и е разговарял с дамата преди случая, като я е уведомил, че асансьорът е в профилактика. Не са известни събитията довели до рухването на дамата в шахтата. Височината е била към 1.80 метра. След случая тя е бил извадена от там и е откарана в болница УМБАЛ „ Св. Анна “. По тяхна информация, дамата е нормализирана, отвън реанимация и без заплаха за живота, съобщи БГНЕС.
Първоначалния обзор на документите демонстрира, че техническият му обзор е осъществяван в период от инспекторите на ДАМТН. Направена е годишна инспекция на поддържащата компания за съблюдаване обсега на издаденото и уверение за активността по поддръжка, ремонт и преустрояване на асансьори. Фирмата разполага с нужния личност и материално техническа база за осъществяване на активността по издаденото уверение. Води се постоянно дневник от нея, в който асансьорът е бил спрян до осъществяване замяна на избрани елементи.
След правенето на експертиза от инспекторите на ДАМТН тя ще бъде показана на проверяващите органи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР