Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) проверява язовирите

...
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) проверява язовирите
Коментари Харесай

Проверяват язовири в страната заради земетресението в Гърция

Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) ревизира язовирите в страната след мощното земетресение, записано в южната ни съседка Гърция.

Във връзка със земетресението ръководителят на ДАМТН е издал заповед чиновниците на организацията да стартират предпочитани инспекции на язовирите в общините, където трусът е бил усетен.

Сформирани са и спомагателни екипи от София, които ще подкрепят районния Югозападен отдел на ДАМТН. Ще бъдат осъществени изключителни инспекции на язовирните стени и оборудванията към тях. Екипите ще бъдат съсредоточени в общините Петрич, Сандански, Струмяни, Кресна и Гоце Делчев, където земетресението беше усетено най-силно.

Вече са осведомено и притежателите по места да наблюдават положението на ръководените от тях язовири. Постоянен контакт се поддържа с кметовете на обитаемоте места от района.

Припомняме, земетресението беше с магнитуд от 5.0 по скалата на Рихтер. По информация на Европейския сеизмологичен институт епицентърът на труса е бил на 145 км югоизточно от Скопие и 10 км източно от Дойран, Македония и 7 км северно от Дросатон, Гърция. Епицентърът е бил с дълбочина 6 километра.
Според Геофизичния институт на Българска академия на науките трусът е със мощ 5.2 по Рихтер. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР