Държавната агенция Национална сигурност провежда операция на територията на София

...
Държавната агенция Национална сигурност провежда операция на територията на София
Коментари Харесай

Акция на ДАНС: Арести и обиск на шефката на Агенция Митници и заместника ѝ

Държавната организация Национална сигурност организира интервенция на територията на София и страната.

Арестуван е шефът на Агенция " Митници " Петя Банкова, както и заместникът ѝ Людмил Маринов. Според информацията, преди да постъпи на работа в Агенция " Митници " при започване на март, Маринов е бил чиновник на ДАНС.

Според юриста на Банкова не е осъществяван арест, а от кабинета ѝ са конфискувани направени от нея документи, в които си е водила бележки по отношение на контрабандни канали, за които тя се е подготвила по какъв начин да бъдат разрушени, както и служебния ѝ компютър, съобщи Българска национална телевизия. От дома ѝ са конфискувани персонални мемоари и контракта за потребителски заем на брачна половинка ѝ.

В ранния следобяд Банкова беше отведена на разпит в КПКОПНИ.

На излизане от Агенция " Митници " тя разяснява, че не познава посочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и откогато е на поста се бори с контрабандата.

" (Паскал - бел.ред.), който аз по всякакъв начин го разрушавам - махнала съм всички чиновници и това е реалност и няма да разреша да върви контрабанда. Ако това е казусът на страната - да го заявят. Не познавам Паскал, не знам кой е. Искам да спра контрабандата, която сега пречи на цялата страна ", разяснява Банкова.

От думите ѝ стана ясно още, че до момента в който е била на работа в ДАНС, тя е била в неприятни връзки с ръководителя на Агенцията за национална сигурност Пламен Тончев и по тази причина е напуснала.

Пред организацията има засилено полицейско наличие.

Освен в София, интервенцията на ДАНС е в ход и в Хасково.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР