Държавната агенция Национална сигурност“ /ДАНС/ предприе акция в София и

...
Държавната агенция Национална сигурност“ /ДАНС/ предприе акция в София и
Коментари Харесай

След акцията на ДАНС в Агенция „Митници“: Разкриха се връзките с известен контрабандист

Държавната организация „ Национална сигурност “ /ДАНС/ предприе акция в София и няколко други района на страната, като част от следствие, обвързвано с дейностите на Николай Николов-Паскал . Това е лице, упреквано в контрабандни интервенции в огромен мащаб . Според източници на „ Българска национална телевизия “ акцията е ориентирана към изясняване на връзките сред Паскал и висши чиновници в Агенция „ Митници “.

Кой е Николай Николов-Паскал?

Той е прочут измежду обществеността още от следствие през 2015 година, асоцииран е с контрола над контрабандни канали на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ от началото на 90-те години. Разкритията сочат, че през този пункт са прекосявали артикули на стойност милиони лв., до момента в който самият Николов остава фигура с неуловимо наличие в формалните регистри – без имущество и без полицейско досие. Роден е в Димитровград, само че адресната му регистрация е в Хасково. Николов избира живота си надалеч от общественото внимание и прекарва дълги години в Гърция.

След акцията на ДАНС имаше арести на висши чиновници от Агенция „ Митници “, в това число и нейния началник – Петя Банкова .

„ Аз съм първата жертва на новото КПКОНПИ, само че няма да се предам “ , сподели пред медиите шефът на Агенция „ Митници “ Петя Банкова след акция на Държавна организация „ Национална сигурност “ и Комисията за противопоставяне на корупцията. Тя не посочи дали е арестувана и дружно с юриста си се качиха в автомобил на Министерство на вътрешните работи.

Нейният юрист Аделина Натина съобщи, че е претърсен домът на Банкова и кабинетът ѝ, при акция по необходимост. Извършват се претърсвания и изземвания и в кабинета на нейния заместител Людмил Маринов. По думите на юриста прокуратурата към момента не е известена за протичащото се.

Акцията на ДАНС може да се окаже значима стъпка към откриване на корупционните практики , наблягайки сериозното желание на страната да се оправи с контрабандните мрежи, които подкопават националната сигурност и стопанска система.

Арестувана ли е шефката на Агенция „ Митници “ при акцията на ДАНС?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР