Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС) и Министерството на вътрешните работи

...
Държавната агенция Национална сигурност (ДАНС) и Министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

Проверки се правят. Българските служби търсят информация за камиона, свързан от Москва с Кримския мост

Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) и Министерството на вътрешните работи (МВР) към този момент вършат инспекции по отношение на камиона, упоменат публично от Москва по отношение на детонацията на Кримския мост. Това заяви представителят на служебния кабинет Антон Кутев , представен от Българска телеграфна агенция.

В неделя ръководителят на Следствения комитет на като страна, от която е тръгнал камион, който по-късно е. Той беше отчасти опустошен в събота заран и прекосяването по него беше спряно откакто детонация докара до огромен пожар и сриване по едно от платната. Русия разгласи това за " терористичен акт " и упрекна Украйна.

" Проверки се вършат и от ДАНС, и от Министерство на вътрешните работи. Какви ще бъдат резултатите, следва да забележим ", сподели Кутев, без да уточни повече детайлности.

По-рано в понеделник Българска социалистическа партия прикани президента Румен Радев " да даде явен отговор за какво България участва в информацията, изнесена от съветска страна за гърмежа на Кримския мост ".

В своя позиция от понеделник заран Българска социалистическа партия приканва Радев " да разпореди на българските служби следствие на случая с камиона, тръгнал от Бургас ". Официалната информация от Русия не загатва от кой български град е тръгнал камионът, а единствено че е минал през " България, Грузия, Армения, Северна Осетия и Краснодар ".

" В тази възходяща борба да се даде бърз и явен знак и да не се позволява България да бъде въвличана по какъвто и да е метод в спора ", се споделя още в позицията на Българска социалистическа партия.

Междувременно водачът на ГЕРБ Бойко Борисов също коментара тематиката, като изрази подозрения, че упоменатият от съветските управляващи камион фактически може да е прекосил толкоз граници, претрупан с експлозиви в България. Тази версия беше публикувана в понеделник от близкото до Кремъл съветско издание " Комсомолская истина ".

" Този камион се е движел през пет страни маса време, ясно е, че гърмежът не е претрупан в България, тъй като не може да мине границите, ще се самовзриви някъде, и куп такива неща ", сподели Борисов.

По думите му " в този момент, по време на война, всеки гледа да изхвърли колкото може повече напрежението на открито ".

Засега липсва публично удостоверение от управляващите в някоя от страните, упоменати от Москва, като част от маршрута на обвинения за взривяването на Кримския мост камион по пътя му преди да влезе на съветска територия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР