Държавна агенция Електронно управление (ДАЕУ)00 предоставя възможност за заявяване на

...
Държавна агенция Електронно управление (ДАЕУ)00 предоставя възможност за заявяване на
Коментари Харесай

3 е-услуги за местните избори предоставя агенция Електронно управление

Държавна организация " Електронно ръководство " (ДАЕУ)00 дава опция за заявяване на три електронни административни услуги, свързани с идните локални избори на 27 октомври, оповестиха от Агенцията, представена от Българска телеграфна агенция. Те са налични през Единния портал за достъп до електронни административни услуги на ДАЕУ на адрес - https://egov.bg/wps/portal/egov/

Услугите са: " Вписване в изборния лист по сегашен адрес " ; " Гласуване с преносима изборна кутия ", " Изключване от листата на заличените лица преди предаване на изборния лист на СИК ".

Заявленията за трите електронни услуги се подават не по-късно от 14 дни преди изборния ден - 12 октомври, пред съответните органите (по член 23, алинея 1 ИК). Услугите са свързани само с подготовката на идните локални избори и имат краткотраен темперамент, заради което не са регистрирани в Административния указател и имат служебни номера на ДАЕУ.

За да бъде декларирана по електронен път услугата, би трябвало да има конфигурирано на компютъра квалифицирано уверение за дипломиран електронен автограф или дипломиран електронен автограф, профил в системата " Електронно връчване " и Adobe Reader. За услугите не се дължи такса.

Попълнената и подписана електронна форма на заявката се изпраща посредством Системата за несъмнено електронно връчване към определената общинска администрация. Предоставянето на тези услуги може да се прави от всички общински администрации, които са присъединени към системата, без да има други условия към тях. След приемането на заявката, съответната администрация следва да извърши нужните дейности по осъществяване процедурата на определената услуга, според условията на Изборния кодекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР