Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата и МВР предлагат

...
Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата и МВР предлагат
Коментари Харесай

МВР предлага връчване на пътни глоби онлайн, ще се плащат с дебитна карта или е-банкиране

Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " и Министерство на вътрешните работи оферират промени в закона, с които санкциите за нарушавания на пътя да станат неизбежни. Акт за нарушаване и наказателното разпореждане ще бъдат в един документ за по-бързи и неизбежни наказания. Хартиеният надзорен ваучър отпада и става електронен.

Предвидено е редуциране процедурата по налагане на административната глоба. Сега за огромна част от актовете се постановат санкции с наказателно разпореждане, което затруднява процеса, тъй като наказването влиза в действие едвам след неговото връчване и приключване на периода за обжалване или потвърждаването му от съда. Използва се и спомагателен запас от контролните органи за връчване на наказателните постановления на нарушителите.

С препоръчаните промени в Закона за придвижване по пътищата установяването на нарушаването и наказването ще става с една процедура и един документ – фиш за определяне на административно нарушаване и налагане на административно наказване, което ще може да става незабавно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР