Държавите в цял свят предприемат безпрецедентни мерки, за да предотвратят

...
Държавите в цял свят предприемат безпрецедентни мерки, за да предотвратят
Коментари Харесай

COVID-19 пандемията: Как различните държави контролират карантината

Държавите в целия свят подхващат невиждани ограничения, с цел да предотвратят разпространяването на новия ковид, само че методът на всяка страна е друг - от по-спокоен до по-краен. Нека разгледаме някои от по-необичайните стъпки, които страните са подхванали за битка с COVID-19, показани от Би Би Си.

1. Панама

Централноамериканската страна, в която има близо 1000 доказани случая на COVID-19, разгласи строги карантинни ограничения за делене на хората по пол в опит да спре разпространяването на ковид. От сряда мъжете и дамите могат да напущат домовете си единствено за 2 часа едновременно и то в разнообразни дни. Никой няма да може да излиза на открито в неделя. " Тази безспорна карантина не съставлява нищо друго, с изключение на метод да избави живота ви ", съобщи силовият министър Хуан Пино на конференция.

2. Колумбия

В някои градове на Колумбия хората са допускани да излизат на открито на база последния номер на техния народен идентификационен номер (ID). Например, хората в колумбийския град Баранкабермеха, които са с идентификационен номер, завършващ на 0, 7 или 4, могат да изоставен дома си в понеделник, до момента в който тези с идентификационен номер, завършващ на 1, 8 или 5, могат да излизат на открито във вторник. Боливия също предложи сходен метод за справяне със обстановката.
Италия остава под карантина най-малко до 12 април Определената дата съответствува с католическия Великден
3. Сърбия

Първоначално държавното управление на Сърбия вкара един " час за разхождане на кучета " от 20 до 21 ч. за хората, които са под карантина. Но решението беше анулирано, тъй като жителите почнали да злоупотребяват с мярката. Ветеринарен доктор в страната съобщи, че пропускането на вечерната разходка може да утежни положението на кучетата, които имат проблеми с уринирането, както и да утежни главните хигиенични условия в домовете на хората.

4. Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко провокира доста реакции с отношението си към пандемията от ковид. Той се изсмя на думите, че страната му би трябвало да се опита да спре разпространяването на ковид, защото той не можеше да види по какъв начин вирусът " лети в близост ". Говорейки с ефирен кореспондент по време на хокеен мач, той съобщи, че публиката е била добре, тъй като студът на хокейния стадион би попречил на ковид да се популяризира. За разлика от по-голямата част от Европа, Беларус не сложи никакви ограничавания за провеждането на спортни събития. " Тук няма вируси ", отсича Лукашенко. " Не сте ги виждали да летят в близост, нали? Аз също не ги виждам! Това е ледник. Спортът, изключително на лед - този ледник тук, това е най-хубавото антивирусно лекарство! " Освен това той загатна пиенето на водка и постоянните посещенияна сауната като способи за предотвратяване от вируса - което изцяло опонира на професионалните препоръки.
Карантина на дърво: Седем индийци се самоизолираха по нетрадиционен метод (ВИДЕО) Социалната отдалеченост в Индия се оказва много сложна задача
5. Швеция

За разлика от прилежащите страни, Швеция подхожда умерено във връзка с ограниченията за карантина, макар близо 4500 доказани случая в скандинавската страна. Правителството се надява хората да се държат рационално и им се доверява да постъпват вярно. Събиранията на повече от 50 души бяха неразрешени в неделя, само че учебните заведения за деца под 16 години остават отворени. Заведенията и заведенията за хранене към момента обслужват клиенти и хората не престават да се социализират както преди. Стратегията на Швеция за справяне с пандемията поляризира мненията както в страната, по този начин и в чужбина, само че единствено времето ще покаже дали техният метод ще коства скъпо на жителите.
Предпоследно: Маските на открито няма да са наложителни Държавата ще закупи 1 млн. защитни маски за обществено слабите
6. България

Правителството в страната вкара специфични часове, в които единствено възрастните хора да могат да пазарят - от 8:30 до 10:30 ч. Здравният министър Кирил Ананиев вкара наложителното носене на маски на открито и планувана санкция от 5000 лева за неспазване на мярката, само че тя беше анулирана на идващия ден.

Вижте още по какъв начин другите страни по света управляват карантината в Ladyzone.bg.
Коронавирусът по света - другите способи, по които страните управляват карантината Подходът на всяка страна за справяне с COVID-19 пандемията е друг - от по-спокоен до по-краен Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 412 13 8 20 Света 862766 4447 42534 179128 Заразени* Нови Починали България 412 13 8 Света 862766 4447 42534
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР