Държавите от Групата на седемте (G7) са обезпокоени от това,

...
Държавите от Групата на седемте (G7) са обезпокоени от това,
Коментари Харесай

В G7 са обезпокоени от икономическата политика на Китай

Държавите от Групата на седемте (G7) са обезпокоени от това, че Китай прибягва до " насила " в своята икономическа политика. Това е декларирала на конференция в границите на двудневната среща на топдипломатите на тези страни в Ливърпул министърът на външните работи на Англия Лиз Тръс, която ръководи диалозите.

" Ние желаеме да увеличим обсега на капиталовата и търговско-икономическа политика на демократичните страни единомишленици, които обичат свободата. Затова ние ще увеличим размера на инвестициите в стопанските системи на страните с ниско и приблизително равнище на доходите ", е споделила тя.

Както акцентира Лиз Тръс, Лондон " дружно с приятелите и сътрудниците си работи над това, да се дефинират бъдещите технологии, гарантирайки, че тези въпроси, и изключително определянето на стандартите в областта на изкуствения интелект и квантовите калкулации, ще занимават свободния свят ".

По-рано тя нееднократно е заявявала, че Обединеното кралство се стреми да сътвори " интернационална мрежа за независимост ", в която да влязат страни, които споделят западните полезности и се стремят да пазят демокрацията. По думите на Лиз Тръс, това обединяване ще  поощрява " околните по дух страни да работят заедно от позиция на силата ".

Припомняме, че министрите на външните работи от Г-7 започнаха договаряния в британския град Ливърпул през вчерашния ден. Групата на седемте включва Англия, Германия, Съединени американски щати, Франция, Канада, Япония и Италия.
Новият министър  на външните работи на Германия - Аналена Бербок, беше приветствана от домакина на срещата - британската й колежка Лиз Тръс. 
Първата работна сесия беше съсредоточена върху геополитическите провокации през днешния ден, включително Русия, Китай и Иран. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР