Държавите от ЕС, включително в България, са добавени към страните,

...
Държавите от ЕС, включително в България, са добавени към страните,
Коментари Харесай

Русия категоризира ЕС като офшорна зона

Държавите от Европейски Съюз, в това число в България, са добавени към страните, считани за офшорни юрисдикции от Русия по силата на заповед на съветското финансово министерство. Това заяви съветската осведомителна организация " Интерфакс " в четвъртък.

Заповедта, с която описът от офшорни зони се удвоява от 40 до 91 страни, е от 5 юни, само че в този момент е оповестена на законодателния портал.

От 1 юли като офшорни зони ще се третират 27-те членки на Европейски Съюз, Англия, Швейцария, Съединени американски щати, Канада, Япония, Южна Корея, Сингапур, Тайван, Австралия, Нова Зеландия, оповестява " Интерфакс ". Всички те към този момент бяха оповестени за " вражески страни " при започване на войната в Украйна.

От заповедта не излиза наяве по какъв начин ще се трансформират връзките сред Москва и добавените като офшорни страни. Руската данъчна работа дефинира като такива страните, които не са въвели в националните си практики интернационалния данъчен стандарт.

 Русия ще откаже данъчни облекчения на Русия ще откаже данъчни облекчения на " неприятелските " страни

Предполага се, че действието е отговор на, не обменят данъчна информация и не поддържат интернационалния данъчен стандарт.

Преди това Русия беше една година в " сивия лист " на Европейски Съюз на юрисдикциите, които не дават отговор в задоволителна степен на съответните стандарти, само че които се ангажират да подхващат коригиращи дейности в границите на избран период. Причината за прибавянето на Русия към сивия лист на Европейски Съюз беше нейният интернационален режим за холдингови компании, въведен през 2018 година, с цел да защищити фирмите от интернационалните наказания.

Русия пое ангажимент пред Европейски Съюз да реформира своето законодателство, само че в оценката на напредъка на Русия Европейската комисия означи, че тя не е изпълнила уговорките си и финансовите министри на Европейски Съюз я трансферираха в.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР