Държавите, които разхлабват наложените ограничения за борба с коронавируса, трябва

...
Държавите, които разхлабват наложените ограничения за борба с коронавируса, трябва
Коментари Харесай

СЗО призовава рестрикциите да се отменят поетапно през 2 седмици

Държавите, които разхлабват наложените ограничавания за битка с ковид, би трябвало да изчакат минимум две седмици, с цел да оценят въздействието на такива промени преди да пристъпят към анулация на други ограничавания . Това прикани Световната здравна организация (СЗО), представена от " Гардиън ".
 Обвиниха Тръмп в закононарушение против човечеството за решението да замрази парите за СЗО
Обвиниха Тръмп в закононарушение против човечеството за решението да замрази парите за СЗО

Вчера вечерта американският водач разгласи, че Съединени американски щати стопират финансирането за СЗО за интервал от 60-90 дни

В обновената си тактика организацията на Организация на обединените нации отбелязва, че светът е изправен пред сериозен миг в пандемията и че " скоростта, мащабът и безпристрастието би трябвало да бъдат наши управителни правила ", когато решаваме какви ограничения са нужни.

Всяка страна би трябвало да ползва ограничения в публичното опазване на здравето за поддържане на стабилно ниско равнище на разпространяване на вируса или прекъсването му, а също по този начин да усили опциите за бързо реагиране, в случай че е належащо да се наложи надзор над всяко разпространяване на вируса, разясняват от СЗО.
 Русия скастри
Русия скастри " егоистичния " ход на Тръмп да спре финансирането на СЗО

" Проявление на доста егоистичния метод на държавното управление на Съединени американски щати към пандемията "

Някои страни обмислят да анулират някои ограничаващи ограничения и да слагат начало на преход към обновяване на естествения темп на живот.

За да се понижи рискът от нова поява на огнища, ограниченията би трябвало да бъдат отменяни поетапно, въз основата на оценка на епидемиологичните опасности и социалноикономическите изгоди от анулацията на рестрикциите на другите работни места, просветителните институции и обществените интензивности, акцентира още организацията.
 Тръмп реже парите за СЗО поради Китай
Тръмп реже парите за СЗО поради Китай

Помпео към този момент се разгласи за промени в Организацията

Според СЗО идеално би било да има най-малко две седмици (отговаря на инкубационния интервал на Covid-19) сред всяка фаза на прехода, с цел да се обезпечи задоволително време за схващане на риска от нови огнища и да се отговори надлежно.

Организацията предизвестява, че ще продължи да има риск от наново връщане на вируса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР