Държавите членки трябва да се съсредоточат върху забавянето на разпространението

...
Държавите членки трябва да се съсредоточат върху забавянето на разпространението
Коментари Харесай

На дебат в ЕП: Приоритет номер едно е да се забави разпространението на коронавируса

Държавите членки би трябвало да се съсредоточат върху забавянето на разпространяването на ковид, с цел да могат здравните системи да се оправят с предизвикването, а въздействието му върху стопанската система и обществения живот да бъде лимитирано доколкото е допустимо. Това сподели европейският комисар по опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду.
Позицията на Кириакиду дава отговор в огромна степен на редица експертни разсъждения, съгласно които всички ограничения за ковид, които се вземат по света, целят да се понижи броя на болните в къс интервал, с цел да може съответната здравна система да понесе тежестта, а не да има пик на болните за малко време, който да срине системата.
Кириакиду сподели още, че COVID-19 съставлява изключителна обстановката за публичното здраве, която се променя с всеки минал час.
Редица водачи на политическите групи на Екологичен потенциал показаха състрадание към засегнатите от вируса хора и райони и удивление от здравния личен състав, който поставя грижи за инфектираните. Мнозина евродепутати също по този начин подчертаха нуждата от взаимност от страна на Европейски Съюз и от повече средства за проучване на вируса. Необходимите медицински консумативи като комплекти за проучване, маски и дихателни апарати би трябвало да се създават в границите на Европейски Съюз и да бъдат разполагаем на всички страни членки , счита Европейският парламент като цяло.
Някои евродепутати обявиха, че е належащо да има обща европейска оценка на риска, с цел да се подсигурява, че идентични ограничения ще се ползват в региони с еднообразно равнище на риск. Нуждата от общи правила при влизане в Шенгенското пространство също беше повдигната от някои от тях.
Още: " Виена вкарва възбрана за влизане на хора от Италия в Австрия "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР