Държавите-членки на Европейския съюз предоставиха първоначална подкрепа на военноморска мисия

...
Държавите-членки на Европейския съюз предоставиха първоначална подкрепа на военноморска мисия
Коментари Харесай

ЕС дава зелена светлина на своя мисия в Червено море

Държавите-членки на Европейския съюз предоставиха първична поддръжка на военноморска задача за отбрана на кораби от офанзиви на подкрепяното от Иран йеменско придвижване Хуси в Червено море, оповестиха във вторник европейски дипломати, представени от " Ройтерс ".

Много търговски превозвачи са пренасочили корабите си   след офанзиви в Червено море от бунтовниците Хуси, които управляват огромна част от Йемен и споделят, че работят в, до момента в който Израел и Хамас водят война в Газа.

Дипломатите, запазили своята анонимност, споделиха, че комисията по политика и сигурност на блока, която дава отговор за външната и отбранителната политика, даде първичната си поддръжка за задачата, която ще работи с сътрудници със сходни мисли.

Целта е тя да бъде основана най-късно до 19 февруари и скоро по-късно да проработи. Няколко дипломати споделиха, че се надяват процесът да бъде интензивен поради напрежението в района.

Европейската работа за външна активност (ЕСВД) отхвърли да разяснява поверителни полемики.

Съединените щати предишния месец обявиха , че те и други страни ще патрулират в Червено море в нова задача -  - с цел да се опитат да разсеят опасенията, че спирането на една от най-големите търговски артерии в света може да удари международната стопанска система.

Но някои съдружници на Съединени американски щати, изключително европейски страни, и се отхвърлиха от концепцията да бъдат под американско командване.
 Ракета удари гръцки транспортен съд край крайбрежията на Йемен
Ракета удари гръцки транспортен съд край крайбрежията на Йемен

Няма потърпевши измежду 24-членния екипаж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР