Държавите членки и производителите на автомобили трябва да бъдат държани

...
Държавите членки и производителите на автомобили трябва да бъдат държани
Коментари Харесай

Европарламентът ни подкани да обявим как ще се борим срещу замърсяващите коли


Държавите членки и производителите на коли би трябвало да бъдат държани виновни и да координират неотложните дейности, нужни за справяне със абсурда с автомобилните излъчвания, съобщи Европейският парламент. Някои страни членки, а точно България, Унгария, Ирландия, Словения и Швеция, към момента не са изпратили никаква информация на Европейската комисия за стратегиите си за евакуиране на замърсяващи транспортни средства от пазара.
Според евродепутатите страните членки следва да подхващат незабавни ограничения за евакуиране от пазара на огромен брой коли, които предизвикват висока степен на замърсяване. Те също по този начин би трябвало да се координират с производителите, с цел да продължат със наложителната рационализация на хардуера, с цел да понижат излъчванията на азотен диоксид (NO2) и да изчистят съществуващия авто парк.
Парламентът се притеснява, че казусът със мощно замърсяващите транспортни средства с дизелов мотор в огромна степен остава забранен и ще продължи да утежнява качеството на въздуха в продължение на доста години, в случай че не се подхващат ефикасни координирани дейности.

Критики към Еврокомисията и страните членки

Парламентът отбелязва, че макар че комисията е почнала процедури за нарушаване против няколко страни членки преди повече от две години поради неуспехa им да наложат наказания (в случая на групата "Фолксваген ") и е въвела системи за наказания, които да попречват производителите на коли от нарушение на законодателството за автомобилните излъчвания, не е завършил стадият на търсене на спомагателна информация. Процедурите към момента не престават против Германия, Италия, Люксембург и Обединеното кралство.
Някои страни членки, наподобява, не си сътрудничат съществено с комисията в това отношение, прибавят евродепутатите и ги приканват да дават цялата нужна информация, с цел да може Брюксел да показа своя отчет за рекомендациите на анкетната комисия по измерването на излъчванията в автомобилния бранш.
Те осъждат "обструктивното държание " на Европейската комисия, което забави процеса на следствие, а отводът да даде обществен достъп до позициите на страните членки в техническите срещи съставлява неприятно ръководство съгласно европейския омбудсман.
Депутатите означават, че в Съединените щати жертвите на "Дизелгейт " са получили сред 5 хиляди и 10 хиляди щатски $ като обезщетителни заплащания, до момента в който европейските консуматори към момента чакат подобаваща отплата.
Според информацията, предоставена на Европейската комисия от страните членки, акциите в Европейски Съюз засягат единствено стеснен брой коли от следните марки: "Фолксваген ", "Рено ", "Даймлер ", "Опел " и "Сузуки ". Няколко неправителствени организации и медии обаче оповестиха, че модели от няколко други марки са посочили подозрително количеството на излъчванията или са надхвърлили граничните стойности на замърсяване, посочени в законодателството на Европейски Съюз./Дневник
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР