Държавен куклен театър - Сливен приключи проекта Вдъхновение – изкуство

...
Държавен куклен театър - Сливен приключи проекта Вдъхновение – изкуство
Коментари Харесай

ДКТ Сливен приключи проекта „Вдъхновение – изкуство за промяна“, насочен към ромската общност

Държавен куклен спектакъл - Сливен завърши плана „ Вдъхновение – изкуство за смяна “, изпълняван в партньорство с Норвежкия професионален спектакъл „ Компани 13 “. Той е по Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “ в границите на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство. Изпълнява се в съдействие с главните учебни заведения „ Братя Миладинови “ и „ Юрий Гагарин “ в Сливен.



На конференция през днешния ден екипът, осъществил плана, изрази задоволство от работата си с децата от ромската общественост. Над 600 деца са гледали седемте заложенипо програмата представления.



Част от актьорите, ангажирани с реализацията на плана, измежду които Вангел Апостолов, Георги Янев,режисьорът Евелина Кьосовска и ръководителят по плана Теодора Попова – Лазарова показаха, че прочувствена е била раздялата им с дребните артисти и прибавиха, че чакат продължение на взаимната им работа, в случай че има кой да им подаде ръка..…..…..

По думите на Теодора Попова – Лазарова тези седем представления са незадоволителни.
„ Достигнахме досега, в който бяхме като една работеща машина на страховит екип. Взаимодействахме си ….и в тоя миг – всичко приключи… “, сподели още тя..


Турнето на " Птицата на щастието " завърши. Актьорите бяха бурно приветствани от преподаватели и възпитаници. Тази новаторска самодейност освен разнообразява и обогатява културния живот в обитаемоте места, където се организира, само че и дейно способства за интеграцията на ромската общественост. Вярваме, че спектакъла " Птицата на щастието " ще помогне за по-тясното приемане и съгласие сред другите етнически групи в нашето общество.

Основната цел за основаването на плана „ Вдъхновение – изкуство за смяна “, е да се провокира интерес към изкуството, което да предизвика предпочитание за обучение, защото невладеенето на български език и неналичието на обучение, водят до изолираност и неспособност за консолидиране и развиване на ромските деца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР