Държавен фонд Земеделие“- Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) информира кандидатите, че с

...
Държавен фонд Земеделие“- Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) информира кандидатите, че с
Коментари Харесай

ДФЗ: Важно за всички бенефициери по интервенциите в сектора на пчеларството

Държавен фонд „ Земеделие “- Разплащателна организация (ДФЗ-РА) осведоми претендентите, че с смяната в Закона за подкрепяне на земеделските производители (ЗПЗП), който влезе в действие от 01.01.2023 година, всички аграрни стопани, които желаят да подадат заявки за подкрепяне, следва да имат регистрация в Системата за електронни услуги (СЕУ). През СЕУ ще се реализира и цялата връзка сред администрацията и бенефициерите на ДФЗ-РА. Кандидатите по интервенциите в бранш „ Пчеларство “ също ще подават документи за финансова поддръжка само посредством СЕУ с дипломиран електронен автограф (КЕП).

ДФЗ-РА приканва всички пчелари, които нямат регистрация в СЕУ, да се записват преди началото на приема, който ще бъде разгласен в допълнение на страницата на институцията.

Регистрацията в Системата за електронни услуги е лесна и бърза.

От началната страницата на, в секция „ Потребителски панел “, се избира „ Вход/Регистрация “. Под полето за въвеждане на потребителско име и ключова дума, би трябвало да се избере „ Заявка за регистрация на консуматор “, след което земеделският собственик вкарва своите персонални данни. Последната стъпка е „ Връзка с бенефициент “, където се вкарва Уникалния регистрационен номер (УРН) на претендента в ИСАК.

Потвърждението на регистрацията се прави персонално в Областна дирекция на ДФЗ-РА.

След като разполагат с доказана регистрация, искащите да аплайват за подкрепяне в направление " Пазарни ограничения и интервенции в бранш пчеларство ", могат авансово да се срещнат с наличната във ВетИС на БАБХ информация за пчелините им. Тази информация е налична на страница " Справки ", секция " Специфични информации по съответни схеми ", информация " Пчелини ". Ако в страницата не се пресъздава информация за пчелините Ви, е належащо да натиснете бутона " Обнови " и да изчакате зареждане на данните от системата на БАБХ.

За облекчение, в секция на СЕУ са оповестени видео управления за регистрация и работа със системата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР