Държавен фонд Земеделие“ преведе близо 1,54 млн. лв.(1 539 078

...
Държавен фонд Земеделие“ преведе близо 1,54 млн. лв.(1 539 078
Коментари Харесай

Фонд „Земеделие“ преведе 1,54 млн. лв. по училищните схеми

Държавен фонд „ Земеделие “ преведе близо 1,54 млн. лева.(1 539 078 лева.) по двете схеми „ Училищен плод “ и „ Училищно мляко “ за образователната 2019/2020. От тях близо 1,3 млн. лева (1 282 938 лева.) са за осъществени доставки на мляко и млечни артикули, на пресни плодове и зеленчуци в учебните заведения и детските градини, написа bgfermer.bg.

Останалите средства, в размер на 256 140 лева, са за възобновяване на налог добавена стойност (ДДС) на утвърдени компании – реализатори, оповестиха от фонда.

Изплатена помощ по скица " Училищен плод " е 482 402 лева, а възобновеното Данък добавена стойност по нея е 96 481 лева По схемата " Училищно мляко " са преведени 800 535 лева и още 159 660 лева за покриване на Данък добавена стойност. Доставките в образователните заведения и по двете посоки започнаха през октомври тази година.

Във фонда е основана организация в оптимално къси периоди да се обработят подадените от бенефициентите поръчки за заплащане. Първите от тях, постъпили във фонда през декември, към този момент са разплатени. Планирано е до края на януари да бъдат възобновени и разноските на всички утвърдени претенденти, които са отчели доставките за първите два интервала на образователната 2019/2020 година

Качеството и грамажът на доставяните артикули се ревизират от Държавна фирма „ Земеделие ” и от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). Прилагането на схемите се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието и от държавния бюджет.

Училищните схеми за даване на пресни плодове и зеленчуци, както и на млечни артикули, обгръщат децата от първа до подготвителна група в държавните, общинските и частните детски градини, както и децата от подготвителната група и учениците от І до IV клас в държавните, общинските и частните учебни заведения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР