Държавен фонд Земеделие преведе 43 952 530 лева по мярка

...
Държавен фонд Земеделие преведе 43 952 530 лева по мярка
Коментари Харесай

Близо 4000 фермери получиха 43.9 млн. лв. за агроекология

Държавен фонд " Земеделие " преведе 43 952 530 лв. по размер 10 " Агроекология и климат " от Програмата за развиване на селските региони, оповестиха от фонда.

Подпомагане получиха 3 896 аграрни стопани.
Изплатените средства са за Кампания 2017, а подкрепяне ще получат претенденти с поети ангажимент по посоки " Възстановяване и поддържане на непрекъснато затревени площи с висока естествена стойност (ВПС-1) ", " Поддържане на местообитанията на зимуващите типове гъски и ливаден блатар в обработваеми земи с орнитологично значение (ВПС-4.1) ", " Поддържане на местообитанията на Царски орел и Египетски лешояд в обработваеми земи с орнитологично значение (ВПС-4.2) ", " Контрол на почвената ерозия ", " Традиционни практики за сезонна паша (пасторализъм) ", " Опазване на застрашени от изгубване локални породи, значими за селското стопанство ", " Опазване на застрашени от изгубване локални сортове, значими за селското стопанство ", както и всички бенефициенти декларирали повече от едно от посочените посоки.
Заедно с изплатените досега дотации за запазване на застрашени от изгубване локални породи, значими за селското стопанство общата сума по мярката доближи 53 млн. лв..

Три четвърти от общата сума са от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони (ЕЗФРСР), а останалото е от националния бюджет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР