Държавата затяга за пореден път режима за издаване на шофьорски

...
Държавата затяга за пореден път режима за издаване на шофьорски
Коментари Харесай

Край с шофьорските книжки за неграмотни

Държавата стяга за следващ път режима за издаване на шофьорски книжки в опита да пресече практиката документът да се купува от необразовани хора. Досега условията бяха претендентите да имат приключен 8. клас.

Хора от малцинствата обаче всеобщо заобикаляха закона, като си пазариха дипломи в селските учебни заведения, без даже да са стъпвали в час. Сега КАТ ще издава книжката единствено против уверение за приключен 10. клас, написа Марица.бг. Това следва от промени в наредбата за реда на издаване на документи. Изискването за приключен първи гимназиален клас (10-и) бе въведено в закона предходната есен. Преди това минималното обучение бе главно, т.е. 8-и клас. 

Едва в този момент обаче се трансформира и самата разпоредба. Въпросният набор от документи ще се изисква единствено при първо издаване на документа. Така в КАТ ще би трябвало да се носят здравно от персоналния доктор, копие от документ за курс по първа помощ, декларация, че нормалното местожителство на индивида не в друга страна от Европейски Съюз и че той няма задгранична брошура, както и документ за най-малко 10-и приключен клас. Документите от ДАИ за изкарани листовки и кормуване се ревизират служебно. 

Вижте детайлности за новите правила.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР