Държавата в лицето на Министерство на околната среда и водите(МОСВ),

...
Държавата в лицето на Министерство на околната среда и водите(МОСВ),
Коментари Харесай

Държавата няма да спре строежа тип замък във Витоша

Държавата в лицето на Министерство на околната среда и водите(МОСВ), няма да спре градежа вид “замък”, " никнещ " на 200 метра от границите на естествен парк " Витоша ". Ведомството на Емил Димитров - Ревизоро е показало това на 24 ноември в отговор на питане на Тома Белев, общински консултант от “Демократична България, което той даде на Mediapool. От месец насам Белев се базира на издадена екооценка, съгласно която на 500 метра от границите на парка е неразрешено застрояването. Изненадващо ековедомството твърди, че това се отнася единствено за парцелите на север от с. Бистрица, а постройката не била измежду тях.

Министерство на околната среда и водите: Сградата е на Северозапад, може да се строи

Чиновниците на Министерство на околната среда и водите показват, че са създали експлицитна инспекция по настояването на Белев за прекъсване на градежа, тъй като той е в прорез с издадена Оценка на околната среда и водите, която не разрешава нови градежи на 500 метра от парка. Експертите открили, че възбраната за градежи се отнася единствено за терени на север от с. Бистрица, а постройката вид “замък” попада в западна и северозападна посока.

" След направена инспекция се откри, че парцелът в с. Бистрица, предмет на вашето искане, не граничи директно със съществуващото обитаемо място и е ситуиран на запад, северозапад от него. Тази устройствена зона не е опирала до границите на предпазената зона(Природен парк “Витоша” - б.а.) според Общия организационен проект на Столична община, утвърден с решение № 147 на Министерски съвет от 2006 година, нито според предварителния план на ИОУП, нито според утвърждения проект. В този смисъл, отчитайки местоположението на парцела, няма учредения да се смята, че същият попада в обсега на мярката(с рестрикциите -б.а.) " , показват служителите от Министерство на околната среда и водите в отговор на Белев.

Наред с това специалистите на Емил Димитров прецизират, че зоната, за която се отнася възбраната е на север от обитаемото място и тя опирала до Природен парк “Витоша”. От ведомството даже настояват, че тази зона към този момент е била редуцирана според условията на екооценката, забраняваща градежи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР