Държавата трябва да спре да се изтегля от малките общини

...
Държавата трябва да спре да се изтегля от малките общини
Коментари Харесай

Румен Радев: Държавата трябва да спре да се изтегля от малките общини

Държавата би трябвало да спре да се изтегля от дребните общини и доста по-активно да поддържа напъните на локалните управляващи да запазят и модернизират локалните учебни заведения и лечебни центрове. Това съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на през днешния ден на среща в Трекляно с кмета Радко Петрунов и с представители на общинския съвет.

Държавният глава взе участие в откриването на образователната година в Основно учебно заведение „ Св. Климент Охридски “ в селото - единствената непокътната просветителна институция в общината. Президентската институция подари на учебното заведение компютри, с които беше оборудван съвременен кабинет по информатика. Училището получи подаяние от тв приемници, училищен чинове и принадлежности от страна на столични учебни заведения, Българска академия на науките и издателства.



Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на поздрави представителите на локалните управляващи за поредните им старания, макар лимитираните запаси на граничната община, за запазване на учебното заведение в село Трекляно. Държавният глава открои вероятността за разкриването на нов гранично-пропускателен пункт, който да свърже Трекляно с Босилеград и да насърчи икономическия, капиталовия, а и просветителния продан.

Представителите на общинското управление приканиха за по-активна поддръжка от страна на страната за поддържането на транспортната инфраструктура и водоснабдяването. Като проблем пред локалните аграрни производители беше откроена практиката на наемане на ниви от външни за общината лица за приемане на дотации, които остават необработваеми. Отправен бе апел дотации да се поставят само за създадена продукция.



В Трекляно президентът отдаде респект пред паметника на починалите във Знеполско-Краищенското въстание от 1877-1878 година, водено от капитан Симо Соколов. По-късно президентът прегледа непрекъснатата галерия в Художествената изложба "Проф. Евтим Томов ".

Държавният глава посети и Земенския манастир.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР