Държавата трябва да си търси борчовете и това е работа

...
Държавата трябва да си търси борчовете и това е работа
Коментари Харесай

Минеков за казуса с централата на ГЕРБ: Направили са си закон, за да не плащат

Държавата би трябвало да си търси борчовете и това е работа на министрите “, съобщи служебният министърът на културата Велислав Минеков в „ Тази събота “ във връзка проблема с партийната централа на ГЕРБ и казуса с офисите на вестник „ Труд “.

Минеков съобщи, че не се наскърбява от думите на ГЕРБ и сравненията с вътрешния министър Бойко Рашков.

„ Разсмиват ме. Когато вади човек кирливите им ризи, това е естествена реакция. Те лъжат. Министерството и аз не сме викали полиция. На 112 се е обадил таткото на наемателя на нашата постройка (Петьо Блъсков – бел. р.) “, сподели служебният министър на културата.

„ Държавата би трябвало да си търси борчовете и това е работа на министрите. Това е безусловно завладяна повърхност. Трябва страната да си търси собствеността, тъй като това е тежък удар върху НДК. Тези два етажа са отнети и ще бъдат върнати. НДК е закъсало необикновено. Там има голям дълг. Правното деяние ще се породи от това нещо, тъй като по-късно следват дейности на Областната администрация, която е принципал на офиса, и Министерски съвет “, разяснява Минеков за проблема с централата на ГЕРБ.

По думите му „ ГЕРБ не нарушава закон, само че нарушава целостта на НДК и неговото положение. Те са си измислили даже закон, с цел да не заплащат и стотинка. Те живеят гратис на наш тил “.

Минеков съобщи, че има други места, където може да се настани офиса на ГЕРБ. „ Намерил съм чудесни парцели за тях. Те са цялостни с празни офиси “, сподели културния министър и добави, че едната постройка е в „ Красно село “, а другата е против „ Царските конюшни “ и е празна от години.

„ Много мъчно ми беше да стигна до документите и обстоятелствата към това завладяване. Това са решения на Министерски съвет. Копал съм като иманяр “, съобщи Минеков.

„ Министерството е червиво от корупция. Ларгото сега е в българската прокуратура, а Квадрат 500 не знам къде е. Нищо не се движи. Кога в България е бил съден министър? “, сподели служебния министър на културата.

Минеков е безапелационен, че няма злост към Вежди Рашидов и това е3 небивалица, както и информацията, че е придобил ателие по времето на комунизма с привилегии. Много са нещата, които дадохме на Прокуратурата, само че за жалост предстоящо нищо не се движи. Това е разумно. Кога в България е съден министър? А се вижда какво имат тези министри, сподели още той.

„ Направихме доста през миналите месеци. Положителна беше и срещата в Албания и желанията ни за основаване на български културен институт там. Спрях безобразията във връзка с експорт на авторски творби. Подадохме поръчка по Плана за възобновяване и чакаме 79 млн. да се насочат към Фонд „ Култура “. Пуснахме Правилника и приложението към Закона за филмовата промишленост. Много ще оказа помощ на идващия министър, дори ще му предложа да поработим взаимно една седмица, с цел да знае къде е и да направи опит “, сподели Минеков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР