Държавата трябва да се намеси и да се поднови вътрешната

...
Държавата трябва да се намеси и да се поднови вътрешната
Коментари Харесай

Магдалена Славова, Гражданско обединение Вода за Омуртаг: Държавата трябва да се намеси и да се поднови вътрешната водопроводна мрежа

Държавата би трябвало да се намеси и да се възобнови вътрешната водопроводна мрежа. Това сподели в ефира на Радио " Фокус "  в предаването " Добър ден, България " Магдалена Славова, Гражданско обединяване " Вода за Омуртаг “.

" Излизаме на митинг, тъй като продължаваме да нямаме 50 години вода. Вече 30 дни сме в оповестено публично бедствено състояние. Иначе от 4 месеца сме в доста тежък воден режим, а другояче стартира преди 6 месеца стартира сложният режим. Иначе 50 години сме все в режим. Ние сме извънредно търпеливи и склонни в условия на прага на оцеляването. Искаме да ни се обърне внимание най-накрая. Да се подхващат необятни ограничения на държавно равнище. Цялостно да се обследва казусът с водоснабдяването в Омуртаг, за задачата е належащо да се огледа обратно най-малко 20-30 години, да се прегледат плановете, които са направени ", разяснява тя.

По думите й е нужна доста сериозна всеобхватна интервенция на държавно равнище, тъй като на общинско равнище не могат да се оправят нещата.

" Държавната помощ, която пристигна, като питейна вода се пада общо за целия катастрофален интервал 6 бутилки по литър и половина вода на човек, което е една приветствена картичка от страната все едно ни пратиха. Тя не се раздаде дейно, защото се раздаваше на пунктове и най-нуждаещите се не можаха да си вземат тази вода ", изясни Славова.

Според нея страната би трябвало да се намеси и да употребява всички свои принадлежности да се възобнови вътрешната водопроводна мрежа и това да стане извънредно бързо.

Габриела ГЕОРГИЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР