Държавата трябва да поеме оперативен контрол върху Лукойл, а не

...
Държавата трябва да поеме оперативен контрол върху Лукойл, а не
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Държавата да поеме оперативен контрол върху Лукойл

Държавата би трябвало да поеме действен надзор върху Лукойл, а не държавното управление да сяда на масата наедно с тази компания. Такава позиция изрази пред бТВ депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев.

Той акцентира, че същото е направено в Германия и страната ни няма да е пионер в това отношение.

Мирчев счита също, че България би трябвало да употребява опцията да получи изтребители от Нидерландия, като съобщи своите руски самолети на Украйна. По думите му, страните в Европейски Съюз, които имат руски изтребители, се броят на пръстите на едната ръка.

Той още веднъж насочи нападки против ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, че са създали коалиция за хартиената бюлетина, което съгласно него е стъпка към изборни измами. Същевременно Мирчев отхвърли взаимното гласоподаване с ГЕРБ за еврозоната, военната помощ за Украйна и новите F-16 да е форма на коалиране.

Той призна, че макар упреците към ГЕРБ, в случай че Политическа партия и Демократична България сформират държавно управление на малцинството,  ще би трябвало да одобряват поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи, с цел да прокарват своите решения.   

„ Нямаме илюзии, че кабинет на малцинството е добър вид за България, той е минимум неприятният “, заключи Мирчев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР