Държавата ще затвори свързания с бизнесмена Христо Ковачки ТЕЦ Брикел“

...
Държавата ще затвори свързания с бизнесмена Христо Ковачки ТЕЦ Брикел“
Коментари Харесай

Сандов: ТЕЦ Брикел трябва да очаква пломбиране на инсталацията

Държавата ще затвори обвързвания с предприемача Христо Ковачки Топлоелектрическа централа " Брикел “ в Гълъбово поради замърсяване. Това съобщи пред Българска национална телевизия екоминистърът Борислав Сандов. По думите му притежателите не желаят да модернизират предприятието.

" Днес ТЕЦ-ът ще бъде осведомен с документи, че би трябвало да изключи котлите и да чака пломбиране на инсталацията ", съобщи минстърът.

За да проработи още веднъж предприятието, би трябвало да приведе параметрите си в унисон със законодателството. Това значи да няма неорганизирани излъчвания и такива, които да излизат през цялата постройка, изясни Сандов.

Че ТЕЦ-ът ще бъде затворен се закани в четвъртък и министър председателят в оставка Кирил Петков. По думите му предприятието е правило " умопомрачаващи " нарушавания.

Преди няколко дни Петков. Тогава бе оповестено, че е регистрирано замърсяване със серен диоксид 15 пъти над нормите. Премиерът съобщи и че щял да изиска информация от ДАНС кой е действителният притежател на централата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР