Държавата ще започне проверка на Българската енергийна борса след постъпили

...
Държавата ще започне проверка на Българската енергийна борса след постъпили
Коментари Харесай

КЕВР започва проверка на Българската енергийна борса

Държавата ще стартира инспекция на Българската енергийна борса след постъпили недоволства от сдружения за фрапантните разлики в цените на тока. Това съобщи ръководителят на КЕВР Иван Иванов след извършено съвещание пред Българска национална телевизия.

Иванов разгласи, че за първи път ръководеното от него ведомство ще се възползва от последните ремонти в закона за енергетиката, които му дават право да създадат инспекция на пазара на ток на едро. Това на процедура значи, че ще бъде тествана Българската самостоятелна енергийна борса, на която продават най-големите ни централи, в това число АЕЦ "Козлодуй ", Топлоелектрическа централа "Марица Изток 2 ", възобновимите енергийни източници, както американските централи.

Председателят на КЕВР изясни, че сега се следи скокообразно повишаване на цените на тока, а за това са алармирали от бизнеса, както от една от най-големите бизнес асоциации у нас, по този начин и от търговците на ток. По техни думи е нелогично сега тока за ден напред да коства 200 лева за мегаватчас. Иванов разгласи също по този начин, че сега цената, по думите му, е прекомерно висока и е 150 лева за мегаватчас и това е единствено базовата цена.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР