Държавата ще тегли нов дълг за 500 млн. лева, става

...
Държавата ще тегли нов дълг за 500 млн. лева, става
Коментари Харесай

Няма спирка: Теглим дълг за нови 500 млн. лева

Държавата ще тегли нов дълг за 500 млн. лв., излиза наяве от известие на уеб страницата на Българската национална банка. Това ще бъде трети следващ аукцион на който се оферират ДЦК със стойност 500 млн. лв., откакто през предходния месец октомври бяха осъществени сполучливо два търга за същата сума.

Новият аукцион е плануван за 8 ноември, като на него ще бъдат препоръчани 5-годишни ДЦК с падеж 24.02.2026 година. Ако процедурата премине сполучливо и поръчките бъдат записани, набраният посредством ДЦК дълг през тази година ще набъбне до 2.8 милиарда лв., като над 50% от сумата ще бъде набрана за малко повече от месец.
 Държавата изтегли дълг за 2.3 милиарда лв. от началото на годината Държавата изтегли дълг за 2.3 милиарда лв. от началото на годината
Държавата изтегли дълг за общо 2.3 милиарда лв. от началото на годината. Това се случи в границите на 8 аукциона за продажба на държавни це...

Припомняме, че първоначално и в края на предходния месец октомври бяха извършени два аукциона за 5-годишни и 10-годишни ДЦК, набрали общо 1 милиарда лв. при рентабилност от надлежно -0.02% и 0.53%.

Според Закона за държавния бюджет за тази година, страната ни може да поеме нов дълг за най-много 4.5 милиарда лв.. Към края на септември, държавният дълг възлиза на 30.117 милиарда лв., сочат данните на Министерство на финансите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР