Държавата ще отпусне средства и ще осигури строителни материали за

...
Държавата ще отпусне средства и ще осигури строителни материали за
Коментари Харесай

Донев от Каравелово: Държавата ще отпусне средства и ще осигури строителни материали след наводненията

Държавата ще отпусне средства и ще обезпечи строителни материали за възобновяване на нанесените вреди след наводненията. Това разгласи служебният министър председател Гълъб Донев, който посети село Каравелово - едно от най-засегнатите след потопа.

Ще бъдат отпуснати средства и обезпечени строителни материали за възобновяване след нанесените вреди. „ Ще бъдат отпуснати и диференцирано средства за всеки потърпевш, всяко едно домакинство да бъде подкрепено и да знае, че страната стои компактно зад всеки един потърпевш от бедствието. Ще бъде належащо и доставянето на краткотрайни жилища ”, добави той.

Премиерът уточни, че всички институции, страната, доброволците, които вземат участие във възобновяване на вредите от бедствието, демонстрират, че силата е в това да бъдем единни в напъните си да помогнем на всички потърпевши жители. 

Донев регистрира, че приливната вълна е нанесла големи провали върху инфраструктурата и частните парцели. „ Държавата от първия ден организира избавителни дейности. Нещо неповторимо е, че нямаме потърпевш или умрял от това злополучие. Стихията връхлита за секунди, възобновяване изисква време и старания ”, уточни той. И добави: „ Всички старания и средства на страната са впрегнати ”, увери той.

Премиерът уточни, че ще бъдат предоставени толкоз краткотрайни жилища, колкото са нужни. Относно фамилиите с деца възпитаници, той посочи: „ Всички родители ще могат да получат и помощ за първия образователен ден. И за това е помислила страната. Няма да остане нито един, който е обиден, и да не бъде подкрепят ”, акцентира министър-председателят.

Като причина за бедствието той уточни големите количества дъжд, паднали в Средна гора. „ И изсичането на гората е проблем. С Министерството на земеделието установихме, че има сеч, само че тя не е безразборна и не е в нарушаване. За всяко изсечено дърво е обещано позволение. Ако е имало законна сеч, то тя не може да бъде причина за бедствието ”, добави министър председателят.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/497400555543288/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР