Държавата поема т.нар. Златен гьол на границата ГКПП Капитан Андреево.

...
Държавата поема т.нар. Златен гьол на границата ГКПП Капитан Андреево.
Коментари Харесай

Златният гьол на границата става държавна дейност

Държавата поема така наречен " Златен мочур " на границата Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Дезинфекцията на колите, влизащи у нас от Турция, към този момент ще се прави от държавна компания.

Договорът на частната компания изтича на 12 март т.г., през днешния ден ѝ е изпратено двумесечно предупреждение, че няма да бъде удължен. Това заяви земеделският министър Явор Гечев. Той разясни, че в контракта има уговорка, съгласно която е належащо предупреждение, в случай че няма да бъде удължен.

Гечев сподели още, че волята на президента е страната да поеме целия надзор на границата.

От месец май м.г. Българската организация по сигурност на храните пое фитосанитрания надзор, като иззе активността от частна компания.

Днес на " Капитан Андреево " изпълнителният шеф на Агенцията за храните доктор Иван Шиков сподели, че до края на седмицата ще бъде пусната публичната поръчка за създаване на лаборатория на пункта. В момента пробите, които се вземат на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", се изпращат в централната лаборатория в столицата. Това лишава към 24 часа, през които тировете изчакват на паркинги на няколко километра от границата.

Репортер: Цанка Семерджиева


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР