Държавата отпусна над 13 милиона лева за обновяване на учебни

...
Държавата отпусна над 13 милиона лева за обновяване на учебни
Коментари Харесай

Над 13 млн. лева отпуска държавата за обновяване на учебни заведения в региона на Кърджали

Държавата отпусна над 13 милиона лв. за възобновяване на образователни завадения в региона на Кърджали. Парите са част от планувания за обучение общ бюджет от 600 милиона лв., декларирани в Оперативната стратегия " Региони в напредък ". 

С отпуснатите средства ще бъдат санирани няколко учебни заведения, като броят им ще стане явен на по-късен стадий. Ще се извърши и повсеместен ремонт на затворената преди години детска градина „ Мир “. За нея са планувани милион и 300 хиляди лв., заяви  заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от Кърджали Цвета Караянчева:  Състоянието, в което се намира сега, даже е рисково и е значимо, с изключение на да се ремонтира, да се отвори още една опция, да не се претрупват групите в детските градини.
Освен за Кърджали, пари ще има за ремонт на учебни заведения и спортни зали в цялата страна: Правителството прави всичко допустимо всички български жители да се усещат равностойни, без значение в каква община живеят, отбеляза Цвета Караянчева. 
Очаква се ремонтите да стартират скоро и да бъдат приключени напролет на 2019 година. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР