Държавата обяви, че ще ги бори с проверки. През седмицата

...
Държавата обяви, че ще ги бори с проверки. През седмицата
Коментари Харесай

Председателят на КЗП: Установили сме 60 нелоялни търговски практики за 3 дни в магазините


Държавата разгласи, че ще ги бори с инспекции. През седмицата стана ясно, че Комисията за отбрана на потребителите, Агенцията по сигурност на храните и данъчните се заемат с тази задача. Председателя на КЗП Стоил Алипиев съобщи, че към този момент има хваната 60 нелоялни търговски практики и още толкоз административни нарушавания.

Той изясни, че постоянно се засича подвеждаща информация като несъществуващи промоции от сорта купуваш 2 получаваш 3.

„ Оказва се, че който плащате на касата, плащаш 3 и няма никаква промоция. Други нарушавания са свързани с послания, които не са правилни. Например афишира се – единствено през днешния ден най-ниска цена, а се оказва, че даже е по-висока от предлаганата от конкурентен магазин “, сподели още Алипиев.

Все още няма наложени наказания, тъй като КЗП работи единствено от три дни.

Ако се откри нарушаване в един обект от огромна верига, то се постанова санкция на съответния магазин, а не на цялата, посочи Алипиев.

„ Нелоялните практики, изкривявайки пазара и бидейки причина за изкуствено завишаване на цени, завлича се цялото ценообразуване и оттова насетне се продават артикули, чиито цени не са в резултат на естествени пазарни процеси “, изясни Алипиев.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР