Държавата никога не е била в по-добра кондиция от сега,

...
Държавата никога не е била в по-добра кондиция от сега,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Държавата не е била в по-добра кондиция

Държавата в никакъв случай не е била в по-добра кондиция от в този момент, съобщи министър председателят Бойко Борисов преди началото на изключителното съвещание на Министерския съвет, на което ще бъде разискван Бюджет 2019.

" Приходите в бюджета нарастват на над 4,5 милиарда лв.. Тези, които са против настоящето ръководство, на процедура са против устойчивото развиване и стопанската система на България. Цифрите приказват ", добави Борисов.

Според него бюджетът за идната година е изработен по този начин, че да дава отговор на предизборните обещания и програмата на ГЕРБ и " Обединени патриоти ". " Това е един от най-амбициозните бюджети, които са правени от началото на Прехода ", безапелационен бе министър-председателят.

„ Поехме ангажимент Брутният вътрешен продукт да доближи 110 милиарда до края на мандата. Още за 2019 година плановете демонстрират, че той възлиза на 116 милиарда, а до края на мандата на 133 милиарда “, уточни той. „ На политическите ни съперници можете да им говорите единствено в числа “, разяснява още министър председателят.

„ Говореше се, че желаеме да задължим идващите генерации, а то е тъкмо противоположното. Рекордно невисок е външният дълг. Третият най-нисък в Европейски Съюз “, обърна внимание Бойко Борисов и посочи, че в края на мандата външният дълг ще стане най-ниския в Европейски Съюз. „ Както обещахме усилваме минималната работна заплата, тя ще бъде 560 лв., а през 2021 година - 650 лв. “, изясни министър председателят.

„ Министър Кралев, по какъв начин беше Кубрат нощес. Да го поздравиш особено “, не пропусна да разяснява и триумфа на българският боксьор Борисов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР