Държавата ни липсва в Брюксел, за да защити националния интерес. Това

...
Държавата ни липсва в Брюксел, за да защити националния интерес. Това
Коментари Харесай

Атидже Вели пред земеделци: Държавата ни отсъства в Брюксел. ДПС защитава интересите ви у нас и в ЕС

 izbori_2023_v1_014

Държавата ни липсва в Брюксел, с цел да отбрани националния интерес. Това сподели евродепутатът от Движение за права и свободи Атидже Вели пред земеделци от Старозагорска област, които се събраха в Павел Баня. В диалога участваха водачът Мустафа Карадайъ, евродепутатът Искра Михайлова, лидерът на Старозагорската листа на Движение за права и свободи и зам.-председател на партията Халил Летифов и общественият специалист доктор Хасан Адемов.

 Павел баня4

 

Вели, която е единственият евродепутат от България в Земеделската комисия на Европарламента, в детайли описа какво вършат в Брюксел евродепутатите от Движение за права и свободи и по какъв начин оказват помощ на бизнеса в Българя, изключително на земеделските стопани.

 

Обаждат ни се сътрудниците народни представители от Движение за права и свободи и споделят: „ Колеги, за Казанлък е значимо розопроизводството, значимо е зърнопроизводстовото “. Ние като евродепутати незабавно внасяме оферти от името на Движение за права и свободи. Знаете ли какъв брой национални позиции получихме на държавното управление? Нула! В Брюксел липсва страната, с цел да отбрани националния интерес – зърнопроизводството, възмути се Вели.

 

 Павел баня5

 

Когато пристигнаха на власт, „ Продължаваме промяната ” споделиха: „ Ще изкупуваме зърно, заделяме средства “. Нарушиха пазара,  секторът стартира да губи. Допълнително стартира да влиза зърно от Украйна и да се складира в България. Ние сме изцяло солидарни с Украйна, само че това не беше направено по верния метод. То наруши вашите ползи. С сътрудниците ми госпожа Михайлова и господин Илхан Кючюк написахме писмо на Комисаря, с цел да имате антикризисно подкрепяне. Комисарят ни отговори „ да, българските зърнопроизводители ще получат антикризисно подкрепяне. “, описа Вели.

И попита: „ Къде е нашата страна? ”.

 

Представете си, когато във властта има хора, които знаят  и могат, какво ще бъде. Представете си, в случай че участваме в държавното управление какво ще е. Всичко колкото и банално да звучи опира до политиката. Когато има поредна политика, когато има разсъдък в тази политика нещата се случват, безапелационна бе Вели.

 

 Павел баня6

Тя акцентира, че по Плана за възобновяване и резистентност, с изключение на подпомагането за дребните и междинните предприятия, България имаше опция да възвърне напоителните си системи. Така, че да не са огромни загубите, а сдруженията да могат да печелят, продавайки водата на рационална и допустима цена.

 

Вместо това заложиха цех за акумулатори за един човек и зачертаха напояването, без да мислят за земеделието. А без земеделците няма накъде, сподели Вели. И уточни, че към този момент 33 години Движение за права и свободи отдава голяма значителност на земеделието като бранш и е единствената партия, която има ясна визия за развиването му.

 

Но проблемите се задълбочават и е време да ги решим дружно - с разсъдък, отговорност и разговор. Ние ще сме при постоянно при вас, с цел да търсим дружно решения на проблемите, увери Вели.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР