Държавата изпуска контрола върху разпространението на коронавируса. За това предупреди

...
Държавата изпуска контрола върху разпространението на коронавируса. За това предупреди
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев обясни защо здрави и прави хора умират от COVID-19

Държавата изпуска контрола върху разпространяването на ковид. За това предизвести математикът Петър Велков, оповестява bgonair.bg.

Той приканва за въвеждането на национална карантина за интервал от 3-4 седмици.

А високата смъртност измежду хора без съпътстващи болести значително се дължи на това, че вирусът поврежда кръвоносните съдове.

Скокът от над 100 умряли за последното денонощие е предстоящ, само че е доста стеснителен, тази тревожна констатация изрази математикът Петър Велков.

По думите му България към този момент е достигнала равнището на Италия по брой умряли в границите на един ден по време на пика напролет. И предвижда в идващите седмици смъртните случаи да се усилят най-малко с 50%.

"Около 7000 случая са по-малко карантинираните от дейните случаи, неуместно е 1 положителен да има минус негативно контактни лица, не управляваме тотално пандемията, няма следене, няма карантиниране на позитивните, пандемията е изпусната от надзор, отиваме към филантропична рецесия.

Заболеваемостта е голяма, само че и тестването не е задоволително " безапелационен е Велков.

Според пулмолога доктор Александър Симидчиев броят на умрелите без съпътстващи болести се дължи основно на това, че вирусът поврежда кръвоносните съдове.

Сред най-изложените на риск са хората, водещи застоял метод на живот и дамите, при които е имало прекратена бременност. Смъртността може да се дължи и на свръхреакция на имунната система по отношение на вируса.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР