Държавата и хотелиерите реагират адекватно в помощ на пострадалите от

...
Държавата и хотелиерите реагират адекватно в помощ на пострадалите от
Коментари Харесай

Министър Динкова: Хотелиерите реагират навременно в помощ на пострадалите по Южното Черноморие

„ Държавата и хотелиерите реагират съответно в помощ на потърпевшите от наводненията по Южното Черноморие. “

Това разяснява туристическият министър Зарица Динкова от плаж „ Нестинарка “, където направи оглед на следствията след наводненията. Припомняме, че по-рано през днешния ден тя регистрира, че засегнатите от наводнението туристи са към 4000.

„ Намират се решения и всички туристи са настанени и обезпечени с вода и храна “ , заяви тя.

Предстои да се създадат детайлни обследвания , с цел да се реши какви са вредите. Министърката показа, че на място е видяла съществено потърпевша структура на постройка и потърпевша инфраструктура.

„ Срещу естествените бедстия сме безсилни, само че след разбор е належащо да не се разрешава повече да се работи върху предварителна защита “ , съобщи тя.

„ Работим взаимно с туроператорите, с цел да намерим решение по какъв метод бихме могли да подпомогнем извозването на туристите, тъй като положението на пътищата е прекомерно рисково, с цел да се пътува с огромни рейсове. Благодаря на съответните служби, които работят в добър синхрон. Апелът ми към всички пострадали е да се вслушват в напътствията на институциите, които работят, с цел да запазят животите ни “, сподели министър Динкова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР