Държавата финансира пътуванията на деца под 7 години според тарифата

...
Държавата финансира пътуванията на деца под 7 години според тарифата
Коментари Харесай

БДЖ пусна онлайн билети. А за децата?

" Държавата финансира пътуванията на деца под 7 години съгласно цената на БДЖ, само че не можем да купуваме онлайн билети за деца под 7 година от изцяло функциониращата билетоиздаващата система, която чакахме 9 години ". Това отбелязва в своя обява в обществената мрежа Фейсбук Варужан Апелиан, някогашен чиновник в Железницата, във връзка пробното въвеждане в употреба на системата за продажба на билети онлайн.
" Деца до 7 навършени години, в случай че заемат настрана легло, с изключение на цената на спалния билет, заплащат и 1/2 билет за пътешестване. Деца до 7 навършени години пътуват гратис във всички категории влакове с право на седящо или спално място, което заплащат, против показване на писмо и поименен лист в два екземпляра с посочена дата на раждане и заверени с автограф и щемпел от ОДЗ. При прилагане на обособени спални или кушет места, с изключение на цената на спалните или кушет места, се заплаща и билет по 1/2Р-Д за всяко употребено легло ", написа още някогашният контрольор в БДЖ, като отбелязва: " Децата ни пораснаха, до момента в който си оправите софтуера за понижения на деца под 7 година ".
" Деца до 7 навършени години пътуват гратис във всички категории влакове с право на седящо място, което заплащат. При прилагане на независимо спално място, заплащат билет 1/2Р-Д плюс цената на спалното място. Пътуването се реализира против показване на уверение за раждане на детето (при подозрение във възрастта-тел. 894/30.11.2017г.) ", разяснява недоволният жител, като показва, че три години продължава да няма решение на един обикновен проблем по отношение на онлайн покупката на билети за малчугани.

Припомняме, че по-рано през днешния ден от Холдинга оповестиха, че БДЖ вкарва в пробна употреба системата за онлайн продажба на билети за всички влакове на територията на страната. От Железницата разясниха, че системата е изпитана неведнъж в тестова среда и по тази причина е доста значимо да бъде приложена пробно в действителна среда, като са взети ограничения за навреме премахване на вероятно зародили грешки в съответни обстановки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР