Държавата е започнала процеса по прехвърлянето на контрола от терминала

...
Държавата е започнала процеса по прехвърлянето на контрола от терминала
Коментари Харесай

Държавата започна връщането на контрола на пристанище Росенец от Лукойл

Държавата е почнала процеса по прехвърлянето на контрола от терминала „ Росенец “ от „ Лукойл Нефтохим Бургас “ към „ Пристанищна инфраструктура “. За това заяви Министерството на превоза (МТ).

Нефтеното пристанище „ Росенец “ край Бургас от години се ръководи от съветската компания „ Лукойл “ . В края на юли, които да ускорят процедурата по връщане на държавния надзор върху него. Преди седмица Министерският съвет взе решение за прекратяването на концесията за пристанищния терминал.

„ В ход са диалози сред Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ и „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД по процедурата за прекачване на оперативния надзор върху пристанищен терминал „ Росенец “, гласи известието от МТ.

От министерството допълват, че към този момент има назначена комисия, която би трябвало да поеме оперативния надзор над обекта, което би трябвало да се случи към средата на септември.

Заедно с това изпълнителната организация „ Морска администрация “ е издала заповед, съгласно която „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД да бъде извадена от листата на пристанищните оператори.

Законодателните промени в Народното събрание бяха признати като част от за надзор по използване на ограничаващите ограничения против Русия по отношение на дейностите ѝ в Украйна.

България е, която получи изключение да внася съветски петрол по море още две години, откакто през май 2022 година Европейски Съюз наложи на Русия. Изключението стана допустимо със, контрактувана от държавното управление на Кирил Петков за да се подсигурява вътрешното ползване.

Предложение за връщането на терминала под контрола на страната и възбрана за даването на концесия на обекти, свързани с пренос на петрол от Русия,.

Малко след гласуването на измененията президентът за прекратяването на концесията на пристанището. Тя е за период от 35 години и беше подписана през време на първото държавно управление на Бойко Борисов през 2011 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР