Държавата е взела всички необходими мерки за следене на коронавирусаТрима

...
Държавата е взела всички необходими мерки за следене на коронавирусаТрима
Коментари Харесай

Медиците следят трима българи, прибрали се от Китай и Тайланд

Държавата е взела всички нужни ограничения за следене на ковид
Трима българи се следят от медиците. Засега няма данни те да са инфектирани с новия китайски ковид, само че положението им се следи. Това оповестиха по време на брифинг министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, здравният контрольор доктор Ангел Кунчев и шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания доктор Тодор Кантарджиев.

Те са две дами и един мъж. Мъжът и дамата са се завърнали от Китай, а другата жена - от Тайланд. " Наблюдават се с извънредно съществено жители, които са се завърнали от Китай и Тайланд ", сподели Ананиев и добави, че пациентите са добре, само че наблюдението се постанова с оглед предварителна защита.

Ангел Кунчев разясни, че дамата, която идва от Китай, е под наблюдаване и е открито, че има съществуване на метапневмовирус, т.е. съвсем 99% отпадат подозренията за " китайския вирус ".

Другата жена, завърнала се от Тайланд, е от Добричка област. Там вероятността е доста по-малка, защото там има единствено 6 случая на новата болест.

Министър Ананиев заяви, че реактивите за определяне на ковид ще бъде доставени през идната седмица в България.

Д-р Кунчев изрази вяра, че скоро ще има ваксина против болестта. „ Трупа се от ден на ден опит. Работи се във всички лаборатории. Към момента България прави всичко допустимо да сведе риска от болест до най-малко. Важното е тези случаи да бъдат хващани в точния момент, с цел да ограничим разпространяване на болестта “, разяснява той.

„ Коронавирусите циркулират непрекъснато. Те са причина за възпаленията на горните дихателни пътища през зимата. Има проби, които потвърждават съществуването на мутирали коронавируси. Сега сме поръчали проби, които да демонстрират съществуването на новия ковид “, сподели още проф. Кантарджиев.

Държавата е взела всички нужни ограничения за следене на ковид, оповестява news.bg. Българските управляващи поддържат връзка със СЗО и Европейската комисия и се наблюдават ограниченията и рекомендациите за предотвратяване от болестта. Създадена е оперативна работна група с представители на Министерство на здравеопазването, Национална референтна лаборатория, Националния център за паразитни заболявания, Министерство на вътрешните работи, ДАНС и БЧК, Министерство на външните работи.

Министерство на здравеопазването е дало инструкции на Регионалните здравни инспекции, до Инфекциозна болница и до всички лечебни заведения, изключително тези с инфекциозни отделения, по какъв начин да реагират в изискване, че се появи подозрение за инфектирани български или непознат жители.

Осигурени са средства за пазаруване на още нови 3 термокамери за Терминал 1 на летище " София " и летищата във Варна и Бургас.

Поръчани са в допълнение екипи особено здравно облекло, ръкавици и маски, които ще се употребяват от медицинския личен състав. Обект на наблюдаване са и пристанищата./tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР